Bitcoin in 2016

bitcoin-handelenHet zijn turbulente tijden voor de Bitcoin en het lijkt erop dat dit nog wel even aan zal houden. Wisselde aan het begin van 2016 de munt nog voor minder dan €300 per stuk van eigenaar in Juli is de waarde al opgelopen tot ruim €600. Zou het de Bitcoin lukken om weer op een waarde van boven de €1000 (zoals in 2014) nu ook de grote banken interesse in cryptocurreny lijken te tonen.

De nieuwe hightech munt, een product van de internetgeneratie, heeft al heel veel mensen rijk gemaakt en zeker de pioniers die de munt nog ingekocht (of gemined) hebben toen de waarde nog onder de €euro per stuk lag.

De broers Winklevoss , de zeer bekende Olympische roeiers die ooit een zaak aanspanden tegen Facebook, schenen begin van 2013 voor ruim €8.000.000 in Bitcoins te bezitten. Aan het eind van dat jaar zou die waarde ruim 8 maal hoger liggen.

De prijs van de cryptovaluta is echter ook sterk afhankelijk van de beurs waar je hem koopt. bitcoin.org is één van de meeste prominente websites om bitcoins te verhandelen. Tevens is het via deze website eenvoudig om de virtuele munt om te zetten in andere valuta als dollars en euro’s. Dit maakt het cashen van geld een stuk eenvoudiger. Ook is het mogelijk om geld over te laten maken naar een bankrekening van jouw keuze.

Disclaimer:
Beleggen, investeren, handelen in CFD’s en/of speculeren op valutakoersen brengt een financieel risico met zich mee. Rendement is nooit een garantie. Heftig schommelende koersbewegingen kunnen een groot verlies veroorzaken.

Getagd met , ,